פריצת אתר שאינו צנוע

האם מותר לפרוץ לאתרי תאווה אתרים לא צנועים אשר הכוללים תמונות זוועה ?

תשובה:

אסור, כיון שבין כך ובין כך לא ניתן למנוע את הפריצות באינטרנט על ידי שתפרוץ אתר אחד או שנים, וכיון שאין בידינו להעמיד את הדת על תילה, אסור להיטפל לאחד ולהזיק לו.

מה שצריך לעשות הוא לפעול בקירוב רחוקים, בתמיכה בארגונים העוסקים בטהרת המחנה, שלוחי דרבנן צריכים לפעול בתחום החקיקה או הפיקוח הממשלתי ובעיקר יש להרבות בתפילה שילמדו תועים בינה.

מקורות:

עיין שו"ת מהרי"ק שורש קפח שכתב וז"ל: "ואף אם יבוא ב"ד לענוש על כן בלא התראה להוראת שעה לעשות גדר וסייג לתורה פשיטא שיש להו להשוות מדותיהן ולא להטיל עונש על אדם אחד ומשאר עמי הארץ אשר נוהגין תמיד לעשות המנהג הרע הזה העלם יעלימו את עיניהם חלילה מעשות כדבר הזה שאין זה סייג לתורה אלא חלול התורה כי יאמרו העולם שמחמת שנאה ואיבה החמירו על זה יותר מעל שאר אנשים ונמצא ש"ש מתחלל ח"ו."

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ממשמעות דברי המהרי"ק נראה שזה רק דין בבי"ד ובדבר של פרהסיא,
    שיאמרו הבריות מדוע אתם נטפלים לזה ולא לאחר, אולם אחד שפורץ בצנעא והבריות לא רואים, נדוע הוי חיחול ש"ש. לכאורה הרי זה קידוש ד' !