עליה לקבר בתוך שנת אבילות

שאלה:

שלום רב.
אבי נפטר ב-14.09.10 ורציתי לדעת מתי אני יכולה לעלות לקבר?ואם בכלל עד שנה?
תודה מראש

תשובה:

נהגו שאין עולים לקבר בשנה הראשונה שבה המת עדיין שרוי בדין, אך במקום הצורך יש להקל,

ונהגו לעלות בשנה ראשונה: ביום סיום השבעה, השלשים, יום ההפסקה של הקדיש [כן מנהג הספרדים, והאשכנזים לא נהגו לעלות ביום זה], בשנה מעוברת ביום שנשלמו יב חודש, וביום היארצייט.

מקורות:

פני ברוך (אבילות, סי' לז סעיף ב), דברי סופרים (קיצור הל' אבילות פרק סב ס"א-ד).