מקור לנרות בחופה

שאלה:

שבוע טוב 1- מקור המנהג לליווי חתן וכלה לחופה בנרות? 2- האם זה חובה? 3- האם נוהגים בכך גם בזיווג שני? תודה וחורף בריא

תשובה:

שלום רב

ראה בשו"ת שארית יעקב אהע"ז סי' יא שכתב הטעם שאנו לוקחים נר בחופה הוא כדי לרמוז להם שיהיה שלום ביניהם. כי כל מקום שהנר שם שם שלום בבית כפי שמופיע בגמ' בשבת כג אמר רבא פשיטא לי נר ביתו ונר חנוכה נר ביתו עדיף משום שלום בית. וכאשר יהיה שלום ביניהם תהיה גם שכינה ביניהם שנקראת נר וגם נשמה של אדם הנקרא נר "נר ה' נשמת אדם" וזה מה שאנו מרמזים בנרות בחופה. וראה עוד במטה משה שכתב שפעמיים נר זה מרמז על פרו ורבו. אין זה חובה אבל מנהג עתיק. לגבי השאלה אם עושים כך גם בזיווג שני, אני לא יודע.