יחסי אישות עד למועד הגירושין?

שאלה:

אשה שנשואה לבעל עם בעיות נפשיות קלות והם נמצאים בדיונים בבית הדין הרבני, הגבר מבחינתו אינו מעונין בגירושין וטוען שהם נחשבים עדיין זוג נשוי וצריך להיות יחסי אישות, האשה מבחינתה שלא יגור בבית וסולדת ממנו כיצד עליהם להמשיך עד לבירור העניינים בבית הדין? יש לציין שיש ילדים משותפים

תשובה:

שלום רב,

עקרונית כשם שהבעל מחוייב בקיום יחסי אישות עד מועד הגירושין כך גם האישה משועבדת לו. אולם כאשר יש סיבה מדוע היא סולדת ממנו אינה מחוייבת אבל הנושאים הללו עליהם לידון בביה"ד משום שהם אמורים לקבוע האם הסיבה הזו, מספיקה כדי שהאישה לא תחשבת למורדת. ראה שו"ע אבה"ע סי' עז.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ראשית יש אמצעי מניעה מותרים, כמו תרופות, שנית אם היא סולדת ממנו זה גם סיבה, רק כל זה צריך לידון לגופו בבית הדין.