אמירת סליחות ביחיד

שאלה:

שלום, יש לי מספר שאלות לגבי אמירת "סליחות": 1. אם לא אמרתי סליחות עד היום האם ניתן להשלים את אמירתן (כלומר לומר את הסליחות של יום א'+יום ב' + יום ג' היום?). 2. האם ניתן לומר סליחות ביחיד בשעות הבוקר או הצהרים (לפי הנוהג כפי שאני יודע אומרים בחצות הליל עד תפילת השחרית). תודה.

תשובה:

שלום וברכה

אפשר להשלים את הסליחות שלא אמרת, ככל הכללים של אמירת סליחות ביחיד, כלומר אומרים רק את הפיוטים ללא י"ג מידות של רחמים, וללא הפיוטים שבשפה הארמית, אין חיוב להשלים, הסליחות זה מנהג ואין הקפדה בדיוק איזה סליחות אומרים העיקר לומר בכל יום, אפשר לומר סליחות ביחיד אבל כאמור מפסידים חלק עיקרי, ובכלל… לגבי שעות הבוקר, הרעיון המרכזי של הסליחות הוא שמשכימים מוקדם יותר בבוקר כדי להתחנן לה', את הקטע הזה גם מפסידים כאשר הכל מתנהל רגיל ורק מוצאים איזו פינה ביום לומר אותן.

שיתקבלו התפילות ונזכה לשנה טובה ומבורכת.