אמירת אשמנו בסליחות

שאלה:

שלום כבוד הרב, רציתי לשאול: בסליחות של אשכנז אחרי "שמע קולנו" אומרים "אשמנו, בגדנו וכו" . הוידוי הנ"ל (אשמנו , בגדנו) מופיע 3 פעמים כשבין פעם לפעם מפרידות כמה שורות. שמתי לב שנשים בבית הכנסת מכות על הלב רק בקטע הראשון ואילו בקטע השני והשלישי לא . רציתי לשאול מה ההלכה? האם לא צריך לדפוק על הלב בכל שלושת הקטעים? עלי לציין ששמתי לב לתופעה גם בתפילת יו"כ קטן.אשכנז. גם שם הוידוי חוזר מס' פעמים ולא ברור לי אם עלי להכות על הלב בכל הפעמים או רק בפעם הראשונה. תודה רבה!!!

תשובה:

זה לא מדוייק שמכות על הלב רק בפעם הראשונה, אלא שלפי הגר"א אומרים אשמנו רק פעם אחת ואז מדלגים להרשענו ופעשנו, וכנראה זה מה שאת רואה… גם אני כך נוהג.

שנה טובה.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. לא התכוונתי שהן מכות רק פעם אחת. התכוונתי שהן מכות על הלב רק בכל סדרה הראשונה של הוידוי ואילו בסדרה השניה והשלישית לא ורציתי לשאול האם זה נכון.