אגוז המעורב בעוגה בראש השנה

שאלה:

שלום וברכה, הכנתי עוגה שכוללת בתוכה מספר כפות של ממרח קשיו. התכוונתי שהעוגה תהיה לראש השנה, אח"כ נזכרתי שקשיו זה אגוז שכידוע לא אוכלים אגוזים בראש השנה. רציתי לשאול האם זה תקף גם לממרח קשיו שמעורבב בתוך הבצק? אני לא מחפשת היתרים, רק רוצה לדעת אם מלכתחילה אפשר לאכול או לא? תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

בשו"ת באר משה ח"ג סי' צז כתב, שכאשר מעורב אגוז בעוגה וטעמו ניכר קצת, מעיקר הדין יש להקל אלא שנהגו להחמיר.

שנה טובה ומבורכת.