האם אשכנזי יכול לומר סליחות אצל ספרדים ע"מ

שאלה:

אני אברך כולל ליטאי אני יותר נהנה מסליחות של הספרדים האם מותר לי ללכת לסליחות אצל ספרדים או שמדין "אל תטוש" אני צריך להמשיך את המנהג שלי (אבא שלי אומר נוסח פולין ואני אומר בדר"כ מנהג ליטא) האם מותר לומר אצל הספרדים ואם כן האם כדאי שלפחות אני יגיד את הפסוקים של הסליחות של נוסח ליטא כמו"כ השאלה לגבי תפילות ראש השנה ויום כיפור

תשובה:

שלום וברכה

מסתבר שלגבי הסליחות אין הקפדה כל כך איזה סליחות האומרים ובלבד שמקיים את עצם מנהג הסליחות, אבל בראש השנה ודאי אין טעם ללכת למקום אחר, ראשית בגלל התקיעות, כל אחד צריך לעשות לפי הנוסח והמנהג שלו במידה וזה שונה, ושנית, בגלל עצם נוסח התפילה, ביום כל כך משמעותי מקפידים יותר בכל דבר ולא משנים מנהגי אבות.