שילמו לי בעבודה תוספת שכר ועובד אחר תובע ממני את התוספת

שאלה:

עבדנו מספר חברים בעבודה ולאחר זמן קיבלנו תשלום אני קיבלתי מעל התשלום שהייתי אמור והם קיבלו מתחת לסכום ( סכומים שונים עם הבדלים משמעותיים ללא קשר בניהם ולא ששילמו לי בטעות בשבילו) הם דרשו את הכסף ,ושניים קיבלו, אחד לא קיבל ודורש ממני שאשלם לו מהכסף המיותר כי זה הכסף של החברה שלא שילמה. אני סירבתי בטענה שזה מנותק ואין קשר בין המקרים וניסיתי להחזיר להם באופן עצמאי התקשרתי מעל 3מפעמים, פעם ענו ואמרו שיטפלו בזה, ושאר הפעמים לא ענו בכלל לטלפון ואז התייאשתי ושכחתי מזה .עברו מאז 4 שנים שבהם לא התעסקנו כך שהנושא נשכח ואינני בטוח בסכומים המדויקים אך אתמול עלה מחדש .. מה לעשות למעשה? הוא אחרי זה אמר שלא עניין של דרישה אלא בקשה מאחר שהם לא ענו לו ואני קיבלתי יותר והוא קיבל פחות האם צריך לחוש לכך.

תשובה:

שלום וברכה,

אין עליך שום חיוב לשלם לעובד השני שלא קיבל שכר מלא. עליו לתבוע את העבודה שגרעו לו משכרו.

בהצלחה.

נימוקים:

בבעלי חובות שהלווה פשט רגל ואין די לכולם, מצאנו בהלכה אימתי אם גבה האחד מוציאים ממנו. אבל אם יש לחייב כסף, לא ניתן לתבוע אלא מהלווה שחייב את הכסף. ובמקרה שלך שקיבלת יותר  – מדעת החברה – והוא קיבל פחות תביעתו צריכה להיות נגד החברה.