לקבל החזר מס עבור תרומות

שאלה:

שלום כבוד הרב! האם מותר לפי דין תורה לקבל החזר כסף על תרומות שתרמתי? "זיכוי ממס הכנסה בשל תרומה (סעיף 46)"? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

אין שום חשש של איסור לקבל החזר מס עבור תרומות שתרמת. ההחזר הוא ממס שאתה משלם – מפחיתים לך במס בצורה חוקית.

בהצלחה, ושתזכה להרבות בצדקות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה!
    והאם מותר להשתמש בכסף זה לצורך אישי [בגדים/אוכל וכו'] או שצריך גם את הכסף הזה להשתמש לצרכי צדקה? או צריך לקנות ספרי קודש?
    והאם זה מוריד מערך המצווה של הצדקה אם קיבלתי החזר?