שילם בטעות על חניה

שאלה:

שלום וברכה חניתי את רכבי בעיר, והפעלתי את התשלום לחניה (בעזרת תוכנת פנגו), ולאחר 5 דקות נסעתי משם. אך שכחתי לבטלו, כך שבפועל שילמתי בטעות על 6 שעות חניה, כ-25 שקלים. שאלתי היא, האם בפעמים הבאות שאחנה אהיה פטור מלשלם עד שיעור 6 שעות חניה? (במידה ואני מוכן לקחת את הסיכון שלא יתפסני פקח) ברוכים תהיו

תשובה:

שלום וברכה,

היות והפעלת את התשלום חנייה, בזמן שלא חנית, אין איסור לחנות ללא תשלום כפי אותו זמן ששילמת לחינם. יש להחשיב זאת כאילו שילמת מראש על החנייה.

בהצלחה.