יחיד במוסף של ר"ה

שאלה:

בס"ד
שלום לכבדו הרב
אם בן אדם חולה או אנוס בר"ה.מהי כוונת השוע בסימן תקצא סעיף ח שלא יתפלל עד 3 שעות ואיך זה למעשה בזמננו כלומר באיזה שעה מותר להתפלל ביחידות?

תשובה:

שלום וברכה

בודאי דין זה נוהג גם בזמנינו, אלא שאם הוא יודע מתי מתפללים במנין הותיקין תפילת מוסף הוא יכול להתפלל עמהם, במידה ויש מנין כזה במקומו, כמבואר במשנה ברורה שם ס"ק יד. שלוש שעות ראשונות זה כמובן תלוי במחלוקת המג"א והגר"א, וזה בעצם סוף זמן קריאת שמע, ראה בלוחות השנה מתי סוף זמן קריאת שמע ביום ראש השנה ואת המוסף תתפלל אחר כך.

רפואה שלמה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מחילה הרב
    אז רק אם הבנתי :
    א.אחרי 3 שעות זמניות מותר ליחיד להתפלל בר"ה מוסף?
    ב.אם יש מניין לדוג ב8 בבוקר ליד ביתו הוא יכול להתפלל במקביל אליהם למרות שעוד לא 3 שעות?