שהחיינו בלילה שני של ראש השנה

שאלה:

בס"ד
שלום הרב!
לגבי הדלקת נרות בראש השנה וברכת שהיינו.
האם בשני הימים מברכים שהיינו בקידוש?
דבר נוסף מתי להדליק את הנרות ביום השני לפני השקיעה או אחרי צאת הכוכבים?

תשובה:

שלום וברכה

ביום השני מחמת הספק, מביאים פרי חדש ומניחים לפני המקדש בקידוש, והוא מכוין לפטור בברכת שהחיינו גם את הפרי החדש.

מדליקים נרות לאחר צאת הכוכבים, ולגבי ברכת שהחיינו או שלא לברך ולצאת בקידוש, או לקחת את הפרי החדש ולראותו בהדלקה, אבל זה לא ההנהגה הראויה אף שמעיקר הדין הברכה על הראייה כיון שכבר ראו אותו ולא מתחדש כלום, ולכן הכי טוב שהאשה תצא ידי חובת שהחיינו בקידוש.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. במקרה כזה, שומרים את הרימון ללילה השני ולא אוכלים ממנו בלילה הראשון, ועליו מברכים שהחיינו כדין פרי חדש. במידה והוא אכן חדש..