התחתנתי בחתונה מעורבת – האם הנישואין תקפים?

שאלה:

שלום וברכה,שאלתי היא: אם החתונה שלי הייתה מעורבת,וכתוצאה מכך הרב המקדש בירך ברכות לבטלה,מהו הדין ההלכתי – אני לא נחשב נשוי היום??

תשובה:

שלום רב,

הנישואין שלך תקפים לחלוטין אפילו אם הברכות של הרב היו משום מה לבטלה, גם אז הקידושין והנישואין שלך תקפים לגמרי. אולם ראוי לדעת שגם הברכות ודאי לא היו לבטלה, למרות שהיה לכם חתונה מעורבת.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שוב שלום לכבודו,
    בהקשר לעניין הברכות לבטלה-טענה זו היא משום האיסור,לברך מול נשים שאינן צנועות…
    ודבר שני,שהרי ברכו שם "שהשמחה במעונו" והשמחה היא רמז לשכינה הקדושה,ובחתונה שכזו אין השכינה נמצאת,וזהו כביכול טעם נוסף של ברכה לבטלה…ולכן הסקתי,שאין תוקף לקידושין למרות הכל,האין כך הדבר?