האם יש צורך בגט לחומרא אם הרב טעה בשם שלי בכתובה?

שאלה:

שלום וחג שמח! אני גרושה והתייחדתי עם הגרוש שלי. אני יודעת שאני צריכה לעשות גט לחומרא. שאלתי היא: בכתובה הרב כתב בטעות שם אחר במקום השם שלי! האם בכל זאת יש צורך בגט לחומרא?

תשובה:

שלום רב,

אני לא יודע אם הרב טעה או לא, אבל אם זה בכתובה ודאי שאין לזה כל השפעה על המעמד האישי שלך, אם את זקוקה לגט נוסף או לא. ואם כוונתך על השם בגט שנכתב בו שם אחר, ראשית אני בטוח שהרב שערב את הגט יודע היטב כיתד לכתוב את השם שצריך לכתוב בגט, גם אם זה לא נראה לך נכון. בכתיבה בגט משמשים באותיות שהם ניקוד ויש בזה גם שוני בן ספרדים לאשכנזים, כך שלפעמים אדם בטוח ששמו לא נכתב כהלכה, ולא היא, זה נכתב בדקדוק רב כראוי לכתיבת שמות בגט. ובכל מקרה גם זה לא משפיע על מעמדך אם את זקוקה לגט נוסף.