סתימה בביוב ממגבונים

שאלה:

בס"ד
שלום
רציתי לדעת מה הדין לגבי מי שזרק מגבונים לחים לתוך האסלה וכתוב במגבונים שהם נשטפים באסלה אבל למעשה היה סתימה בביוב ומי שתקן טוען שהסתימה נוצרה ממגבונים לחים, האם הוא חייב לבד בנזק או שיכול להיות שבנוסף למגבונים היו עוד סיבות, ובמקרה שהוא חייב האם הוא יכול לבקש מכתב מהחברה כדי לתבוע החברה של המגבונים וגם משום המוציא מחברו עליו הראיה ואולי היו סיבות אחרות וכל הדיירים חייבים לשלם הכמעט 1000 שקלים של התיקון
בברכת פסח כשר ושמח!

תשובה:

שלום וברכה,

מגבונים לחים עשויים שנשטפים באשסלה עשויים מבד רך, לא מהווים סתימה, ואם האינסטלטור קובע שהסתימה נוצרה ממגבונים יתכן ושכן אחר משליך מגבונים ולא הגיע ממך. לכן לא ניתן לתבוע אותך, ולא לתבוע את  חברת המגבונים.

כל עוד שלא ידוע בברור מיהו שהשליך חייבים כל הדיירים לתקן את הסתימה, כיון שהקלקלול נוצר ברכוש המשותף.

בהצלחה ופסח כשר ושמח.