מיצר שהחזיקו בו רבים

שאלה:

מעבר שהתרגלו רבים לעבור בו, והוא חצר פרטית של בנין, האם יוכל אחד השכנים לאסור מעתה לעבור בו?

תשובה:

שלום וברכה,

מצר שהחזיקו בו רבים נאמר כאשר בעה"ב נתן את חצרו לרבים להלוך, שע"ז נאמר שאינו יכול לחזור בו ולקחת את הדרך מבני רה"ר. אבל אם לא נתן מדעתו אלא הרבים נכנסו ופלשו דרך בתוך חצרו, אין את הדין הנ"ל, וזכותו של בעה"ב לסתום את החצר ולמנוע כניסת הרבים.

בהצלחה ופסח כשר ושמח.

מקורות:

ראה פתחי תשובה חו"מ סימן שעז ס"ק ב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה, אלא שראיתי במאמרו של הרב שובקס שליט"א בנושא זה, שנראה ששתיקה לענין זה היא כרשות, מאידך ישנה גם שיטה ששוללת את הדין הזה באופן שהחצר רשומה בטאבו, ובכך הסתפקתי כיצד נוקטים להלכה.