חיה עם הגרוש בבית אחר ורוצה ילד ממישהו אחר

שאלה:

זוג שהתגרש לפני כשנתיים בגלל
1. אי יכולת להביא ילדים לעולם
2.חובות כבדים והבעל בפשיטת רגל.
יצויין שהגרוש בגלל מצבו אין לו היכן להתגורר. ולכן לאחר הגרושין הגרוש המשיך להתגורר בדירתה של גרושתו.
יצויין שמבחינת מארחת יחסים כמעט ולא מתפקד ואין בניהם כמעט כלום.( אפשר לספור על היד למשך שנתיים כמה פעמים היו יחד)
הגרושה רוצה להביא ילד לעולם מגבר אחר. השאלה האם הגרושין התבטלו בגלל המגורים המשותפים ואו בגלל שלפעמים ולעיתים נדירות היה בניהם יחסי מין. כל המגורים זה בגלל שהגרושה מרחמת עליו שלא יהיה ברחוב.
הם בגדול אינם מסתדרים ויש בניהם מתח גבוהה.
לסיכום האם תיהיה לה בעיה להביא ילד לעולם מגבר אחר ?
האם הגרושים תקפים במצב הנל ?

תשובה:

שלום רב,

יש בעיה במצב הזה. כלומר, העובדה שהם חיים ביחד, גרים בבית אחד לבדם (יחוד). וכלפי חוץ הם בני זוג לכל דבר או כמעט כבני זוג. מצריך אותה לקבל גט לחומרא. אנשם ישנם כמה פרמטרים כדי לקבוע בודאות האם היא זקוקה לגט ומה מידת הצורך – מעיקר הדין או לחומרא. אבל באופן כללי ניתן לומר בסיטואציה כזו שגט לחומרא ודאי היא צריכה.

מעבר לכך, יש איסור גמור לחיות עם הגרוש לאחר הגירושין כמבואר בשו"ע בסוף סי' קיט.

לגבי האפשרות להביא ילד ממישהו אחר. כאשר השאלה היא בדיעבד לפעמים נכנסים שיקולים אחרים כדי להכשיר אותו, אבל כאשר אנו מדברים לכתחילה, ודאי שיש צורך לגמור עם הגרוש בגט ואח"כ להתחתן שנית כדת וכדין ולהביא ממנו ילד.