אשתי לקתה בנפשה ומסרבת ליחסי אישות

שאלה:

שאלה בנושא אישות : אשתי הפכה לא עלינו לצערי לחולת נפש והיא מסרבת לקיים יחסי אישות. האם מותר לי ללכת לזונה או שעדיף לחטוא בשפיכת זרע לבטלה ?

תשובה:

שלום רב,

יש לך ניסיון קשה. אני לא יודע מה מצבה של האישה. אבל כבר אמרו שאין אדם גר בכפיפה אחת עם שוטה, זה באמת הרבה מעבר ללא נעים. אולם מצוות התורה ניתנו לכל אדם באשר הוא, יש שהניסיון שלהם קל יותר ויש שהניסיון שלהם קשה יותר. כנראה שבורא עולם מבין שאתה חזק ויש לך היכולת לעמוד גם בניסיון קשה יותר. אבל אם המצב הוא קשה מאד עם האישה, אתה לא היחיד, יש לא מעט בני זוג שמתמודדים במצבים כאלה ואחרים, והם הולכים לגירושין. ואם יש כאן קושי בגירושין מחמת שפיותה, יש גם פתרון של היתר מאה רבנים. נכון כל "הפתרונות" הללו הם מאד מסובכים ולוקחים זמן, אבל זה הניסיון ובו צריכים לעמוד.

רוב נחת!