נישואים 14 שנים ללא ילדים הבעל רוצה גט – האם חייב כתובה?

שאלה:

זוג נשוי 14 שנה ללא ילדים ולאחר טיפולים שלא צלח
מזה כשנתיים פרודים רוצים להתגרש אבל האישה לא מוכנה כי רוצה 75% מכל מה שיש
הגבר רוצה להתגרש כדי לנסות להביא ילדים
הוא יכול לבקש גט חד צדדי ולא להפסיד את כל מה שיש לו
יתרה מזו הסכום הכתובה הוא מילון דולר הגבר פוחד שהאישה תתבע את הכתובה ,יש סיכוי שאם היא תתבע את הכתובה היא תצליח ?

תשובה:

שלום רב,

זה תלוי האם ברור שהמניעה היא בגין האישה, אם אכן כן, יש מקום לפטור את הבעל מהכתובה. כתב הרמב"ם והשו"ע סי' קנד סי' י' נשא אישה ולא ילדה ושהתה עשר שנים, יוציא ויתן כתובה. אולם זה באופן כללי שאין המניעה ממנה. אולם במקרה שהמניעה היא מגינה, אפשר לתבוע לפטור מכתובה (ראה שם בבית שמואל). גם שאר תביעותיה תלויים הרבה בשאלה המרכזית, האם המניעה היא ממנה או לא. כי אם אין לו זכות לגרשה בעל כרחה (מעיקר הדין) ודאי שהיא יכולה לדרוש כמה שהיא רוצה בגלל הסכמתה לגירושין. אבל זה גם הרבה תלוי בשאר הנסיבות מדוע הם שהרי הם כבר פרודים שנתיים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מצטערת אבל לא הבנתי את התשובה
    1. האם הבעל חייב לשלם את הכתובה ?
    2. האם הבעל כדי לקבל גט צריך לוותר על יותר מ 50%
    3. הבעיה להביא ילדים זה מהאישה בגיל 20 עברה איזה ניתוח ולא יכולה ללדת ולא סיפרה זאת לבעל ,אחרי טיפולים רבים שלא הצליחו הרופא אמר לבעל את הבעיה 4. מזה כשנתיים חייבים בנפרד משלם לא את כל ההוצאות
    5. הבעל רוצה להתגרש כדי להתחתן ולהביא ילדים לעולם ,הוא בן 49 וככול שתעקב אותו במתן בגט הסיכויים שלו יורדים בגלל גילו

  2. יפה, עכשיו הסברתם את השאלה כראוי:
    1. העובדה שהבעיה היא בגלל האישה, זה פוטר אותו מלתת לה את הכתובה. כפי שציינתי לדברי הבית שמואל שם. אבל זה מותנה רק במידה שמיד כאשר הבעל נודע לו על הבעיה והפנים אותה, החליט מיד לעזוב ולהתגרש. אבל אם הוא עדיין לא החליט להתגרש, ודאי שהוא חייב לשלם לה את כל הכתובה שהתחייב עליה. ואפילו אם הוא מיד החל להתלבט, העובדה שהוא המשיך לחיות איתה חיי אישות, מחייבת אותו בכתובה, כך כתב בשו"ת אור גדול סי' ה' ס"ק יד.
    2. לא. הבעל אינו חייב לוותר יותר מ50%. מעבר לזה, יתכן שעפ"י ההלכה מגיע לו יותר מ50% (זה מאד תלוי בפרטים) ואם כך, למרות שחוק יחסי ממון קובע שהכל מתחלק 50-50, ובתי הדין הרבניים כפופים לחוק. הוא יכול לדרוש קיזוז של הכתובה לפחות בגין הסכום שהוא נתן מעבר למה שהיה חייב לתת עפ"י ההלכה.
    3. ודאי שבסיטואציה הזו, הבעל יכול לגרש את אשתו. יש לו טענת גירושין.