טפטוף מים לרכב שלי ממרפסת של השכן

שאלה:

שלום הרב,
אני גרה בבניין משותף בן 25 שנה . מתחת לבניין קיימות מקומות חניה רשומה בטאבו. שטח של חניה שלי לא מקורה באופן מלא. בחלק החיצוני של המרפסת של השכן מקומה 3 קיים צינור וממנו כל הזמן מטפטפים מים על הרכב שלי ומשאירים שכבת אבנית לבנה קשה להורדה. השכן טוען שהצינור הוא חלק מקורי וקיים מאז בניית הבניין ואין לו גישה אליו. הבניין לא נמצא בהגדת תרבות הדיור.
איך ניתן לפתור את הבעיה?

תשובה:

שלום וברכה,

אם הצינור של בעל הקומה השלישית – הצינור משמש עבורו לכניסה או ליציאת מים, מחובתו לתקן את הצינור, מאחר והרכוש הפרטי שלו מביא נזק. ואם הצינור אינו משמש עבורו לא ניתן לחייב אותו לתקן.

בהצלחה.