האם יש מצווה להחזיר גרושתו?

שאלה:

שלום לרבנים האם יש ממש מצוה להחזיר גרושתו או בגדר כדאי? תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

אין כל מצווה במחזיר גרושתו. זו טעות נפוצה, אבל אין לה כל מקור. מלבד בספר החינוך שכתב שיש בזה מצוות חסד, אבל המשמעות היא באופן שאין לה פרנסה וכו', אז מצווה להחזירה ולפרנסה, בדומה לזה מצאנו בסוף סי' קיט באבה"ע שכתב הרמ"א: "מותר לאדם לזון גרושתו, ומצוה היא יותר מבשאר עני ובלבד שלא יהא לו עסק עמה, רק יזונה על ידי שליח". אבל מצווה להחזירה ודאי שאין.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ודאי שיש בזה מצווה, ויש לה גם מקור בכמה מקומות כגון ספר החינוך ובגמ' מסכת יבמות מד, ומכות, והיא כדוגמת מצוות הבאת שלום בין איש לאשתו אלא שזה לאחר מעשה גירושין, וכל זה מצד חסידות ולפנים משורת הדין, ואין זו מצווה מתריג מצוות אלא עניין של חסד ואין היא חובה כמצווה ועושה אלא הדברים מסורים ללב מבין כמו'ש הווה מחשב שכר מצווה כנגד הפסדה,