מה בין קידושין נישואין ואירוסין

שאלה:

בס"ד

שלום הרב בעז"ה אלמד את מסכת קידושין אשמח לברר את השאלות הבאות:
1) מה ההבדל בין אירוסין של היום לאירוסין של אז?(האם נתינת טבעת נקראת אירוסין והעמידה תחת החופה נקראת נישואין)
2) מה ההבדל בין קידושין של היום לקידושין של אז?
3) כתוב שהאישה נקנית ב- 3 דברים האם זה אחד מהם או שצריך את שלושתם? כיצד זה מתבטא היום ואז?
תודה רבה אשמח אם יש עוד דברים שחשובים לדעת לדפים הראשונים של מסכת קידושין.

תשובה:

שלום רב,

א. נתינת הטבעת זה רגע הקידושין בעבר זה היה נעשה באירוסין ומאותו רגע היא אשת איש לכל דבר. בעת הנישואין יש היתר ביאה הוא מכניסה לביתוונעשית אשתו לכל דבר, חיובי הכתובה מעשה ידיה מזונותיה וכו' הכל חל ברגע הנישואין.

ב. אין הבדל השאלה רק מתי עשו את זה כנ"ל.

ג. לא. או כסף. או שטור. או ביאה. היום נוהגים לקדש רק בכסף (טבעת). קידושי ביאה כבר הגמרא כתוב שרב היה מעניש את מי שהיה מקדש בביאה.

שיהיה בהצלחה ושנה טובה