עובד בחנות לעמדות מחשבים שגרם תקלה

שלום רב!
אני פקיד בחנות של עמדות מחשבים, העמדות מופעלות על ידי תוכנה שצריך להקיש בה שם וסיסמה ורק כך ניתן להתחבר למחשבים, אני עובד על המחשב הראשי שבו מאוחסנים כל נתוני המשתמשים והתוכנה המנהלת את החנות, ביצעתי איזה שהוא שינוי בהגדרות התוכנה שינוי שאינו אמור ואין שום סיבה שיעשה תקלות, אך מאז אותו השינוי התוכנה קרסה ולא עובדת כראוי וכבר יום שלם לא ניתן להשתמש במחשבים. כך נגרם נזק לבעל הבית בסכום די גדול.
השאלה היא האם אני אמור להשתתף עמו בנזק? אם כן בכמה? ועלות טכנאי שיתקן את הבעיה?
תודה מראש,

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אם השינוי נעשה ברשלנות וגרמה לקריסה, הנך חייב בעלות הטכנאי שתיקן את הבעיה. אם אי אפשר לדעת מה גרם או שלא היית אמור להעלות בדעתך שיקרה נזק, הנך פטור.

לגבי ההפסד שלא היה ניתן להשתמש במחשבים, לא ניתן לחייב על פי דין. וככל שלא הייתה פשיעה גמורה, גם אין מקום לחייב לצאת ידי שמים.

מקורות:

לעניין תיקון התוכנה, יש לדון נזק בתוכנה כהיזק ניכר, מאחר ויש שינוי פיזי. לעניין השבתת המחשבים, נזק זה נחשב למניעת ריווח וגרמא. ככל שתפקידו של הפקיד הוא לדאוג שהמחשבים יהיו זמינים ללקוחות, הרי הוא חייב לפי דעת הנתיבות בסי' שו סק"ו. אבל, הרבה חולקים עליו בעניין זה.