הערמה בהתקנת תשתית אינטרנט

שאלה:

שלום וברכה,
אני מעוניין בהתקנת תשתית אינטרנט בבית, חברת בזק גובה על ההתקנה 200 ש"ח, אבל יש חברות אחרות (פרטנר/סלקום) שנותנות התקנה בחינם/מחיר זול יותר כאשר מתחברים אליהם – כנראה מתוך הנחה שמי שמתקין דרכם יישאר אצלם לאורך זמן וכך הם יכסו את עלות ההתקנה, למרות שהם מודעות שייתכן מצב שאנשים יתקינו דרכם ויעברו לחברה אחרת אחרי יום/חודש.
האם מותר לי להזמין התקנה דרך חברה שאני יודע בוודאות שאני לא אשאר בה? או שיש פה בעיה של גזל/הערמה, אולי אפילו סרך חילול השם?
יישר כח

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לך לפנות לחברה שמספקת קו חינם ולא מתנים את החיבור בתקופת התחייבות, הם מודעים לכך שיש אנשים שמנצלים אותם, ובכל זאת הם מסכימים כדי להרוויח לקוחות שלא יעשו זאת. ומאחר והם לא מתנים את החיבור שיהיו לקוחות שלהם אין בכך כל חשש.

בהצלחה.