השתתפות אבל בחתונה בתו בשנת אבל

שאלה:

אם אב החתן באבל שנה על הוריו,האם מותר לו להיות בכל משך זמן החופה?
(בבקשה לציין את שמות הפוסקים)

תשובה:

אבי החתן, גם אם הוא בשנת אבל הוא חוגג בכל החתונה כרגיל [ולא רק בחופה], כיון שנוכחותו נחוצה לשמחת החתן והכלה.

מקורות:

כאמור, האב יוכל להשתתף כרגיל. לגבי שאר האבלים שהם קרובים בדרגה ראשונה כמו דודים, אם הקשר איתם קרוב וחסרונם יורגש, בגשר החיים פכ”א עמ’ קפו כתב להקל לאח ואחות של החתן כאשר הם אבלים לשמש כמלצרים ולאכול ביחידות על פי דברי הרמ”א שצא,ג, וזה נכון גם לגבי דודים שמאוד בקשר קרוב, ויש שכתבו באופן זה להתיר אף לאכול בסעודה, ראה מהרשד”ם חלק יו”ד סי’ רב, אך הרבה אחרונים (בית מאיר זרע אמת ועוד) חולקים עליו וכן משמע בדברי הרמ”א שם, ולכן ראוי לאכול ביחידות. אבל האבא אוכל עם כולם כרגיל.