שימוש בקוד לרכישת מזון

שאלה:

כבוד הרב,
אנחנו משרתים בצבא במתקן אזרחי,
המתקן ללא מטבח בשונה מבסיסים צבאיים רגילים לכן הארוחות שלנו ניתנות לנו ע״י סיבוס (סכום יומי לתשלום עבור ארוחות במסעדות).
ע״פ הפקודות מגיע לכל חייל סכום כסף מסוים לשלוש ארוחות ביום (75) וכשחייל נמצא בבית בחופש אסור לו לממש את הסכום במסעדות אלא רק כאשר הוא נמצא בבסיס.
מכיוון שכך, נהוג אצלנו שכשמישהו לא נמצא הוא נותן את הקוד מימוש שלו לחייל שכן נמצא בבסיס כדי שיוכל להוסיף עוד דברים לארוחה שמגיעה לו או לשדרג את המנה שלו (במקום לאכול שניצל לאכול מנת בשר יותר איכותית).
האם מותר להשתמש בקוד של חייל שנמצא בחופש ?
אולי על אותו משקל , האם מותר לחייל לתת את הזכאות שלו לנסןע ברכבת למישהו אחר ?
תודה רבה לרב מראש ועליו תבוא ברכת הטוב.

תשובה:

שלום וברכה,

יש תנאי עם החייל שהשימוש בזכות תהיה רק בימים שהוא משרת, וביום חופשה אסור לו להשתמש בזכות, ומאחר ואסור לו להשתמש בזכות אסור לו גם להעביר לחבר את הזכות שאין לו.

כמו כן הזכות נסיעות לחיילים מיועד לחייל בלבד ולא לאחרים, ולכן אסור להעביר את הזכות הזו לאחרים.

בהצלחה.