מקח טעות?

שאלה:

רכשתי [יד ראשונה מקורי] מדפסת לייזר דרך חבר שיש לו עסק של דיו ומדפסות. הנ"ל אמר לי שזו מדפסת טובה וכו' כמדומני שהדגשתי לו שאני מסתמך עליו.
למעשה יש במדפסת בעיה אחת שהוא אומר שהוא לא ידע עליה לומרת שמפרע נראה שזו בעיה מוכרת [הוא הראה לי שכתבו על זה בפרוג איזו "עצה" איך לסדר את הבעיה שאני עומד לתאר, אבל לי זה בכל אופן לא עזר כלום].
כלפעם שמדליקים או מחברים מחדש לחשמל את המדפסת זה מדפיס מין דף של דו"ח כמו בהדפסה הראשונית של המדפסת.
חוץ מהבזוז של הדיו והנייר, גם במידה ורגע אין ניר, זה לא יתן להבצע פעולות אחרות במדפסת כמו סריקה.
מדובר בתוך ה30 יום מהרכישה, האם יש מה לעשות לפי הלכה?
אציין שהמוכר הוא קצת חבר שלי אז לא נעים לי כל הנושא. אבל עוד יותר לא נעים לי שאת המדפסת הקודמת אני מוכר במחיר הפסד בגלל איזה שהוא עניין טכני שלא התאים לי ולא סיפרו לי במכירה [לא הוא מכר לי את הקודמת].

תשובה:

שלום וברכה,

אם יש מום במדפסת שרכשת, אתה יכול לבטל את המקח. קשה לי להאמין שיש סוג של מדפסות לא תקינות שנמכרות בשוק בצורה רגילה, מסתבר שזה נושא טכני שניתן לתקן את הבעיה שהצגת, ורק צריך לדעת איך.

בכל מקרה אם המדפסת לא תקינה וזה דבר שמפריע, או שזה סוג אחר של מדפסת שאתה לא חפץ בה, אתה יכול לבטל את המקח.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

תגובה 1