קרם פנים שאינו כשר

שאלה:

בתי רכשה חבילת קרמים לפנים המונפקים מחלזונות, יש לכך פרסום גדול ביעילותם, השאלה אם נושא הכשרות נוגע למריחה על הפנים?

תשובה:

ככל שזה אינו מגיע למגע בפה, אין בכך בעיה.

החלזונות אינם אסורים בהנאה אלא באכילה.

יש לרחוץ ידיים היטב לאחר השימוש.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. ומה עם הביאור הלכה בסימן שכו' סעיף י' ד"ה "בשאר חלב"? מכיוון שזה דיעבד? או שכך המנהג? או בגלל שזה פגום מאכילת כלב? (ואם כן לגבי האחרון, מאי שנא לגבי פסח שהרב כתב לי שאנחנו לא בקיאים בכך ומחמירים? כי זה פסח ולפסח יש את החומרות שלו?)

  2. הערה נכונה מאוד, רק כיון שגם הביאור הלכה כתב שמעיקר הדין מותר ולא חוששים לסיכה כשתייה וכאן ברור שזה פגום לגמרי וכפי שציינת, אין צורך להחמיר בזה, אבל להביא לפה אנחנו תמיד מחמירים וחוששים יותר.
    וכן אגב לגבי פסח כפי שהארכנו הרבה כאן באתר, לחשוש בסבונים וכו' לסיכה כשתייה זו חומרא רחוקה [בפסח נהגו להחמיר גם בחומרות רחוקות..] אבל אודם ששמים על השפתיים יש לקחת בכשרות טובה.