להעביר זכות של מנוי חניה

שאלה:

שלום,
היינו שבת במרכז ירושלים.
לגיסי יש מנוי חניה בחניון מטעם החברה שהוא עובד בה, בשישי שבת הוא ממילא לא משתמש בחניה והוא העביר את המנוי לרכב שלנו שנוכל לחנות במקומו. אחרי זה הוא שאל בחברה שלו ומזכירה אמרה שכל מנוי אישי ולא ניתן להעברה. השאלה האם צריך לשלם, הרי הוא היה יכול לחנות בעצמו בשבת ?

תשובה:

שלום וברכה,

אם הזכאות מותנית שהיא אישית ולא ניתנת להעברה אסור לו להעבירה לאחרים, למרות שהוא בעצמו יכול לחנות שם. אבל אם אין תנאי שזה אישי מותר להעביר את הזכאות חנייה לאחרים.

במקרה שלך שלא יעדתם והמזכירה טוענת שזה אישי, כדאי שתשאלו אותה שוב אם כבר נעשה מה לעשות. או לברר את זה בדרג גבוה יותר במשרד אם אכן לא ניתן להעברה.

בהצלחה.