להעביר את הזכות של המתנה

שאלה:

מישהי שקיבלה אישור לתקציב לקנות כיסא משרדי מהקרן לסולידריות חברתית היא קיבלה תקציב לקניית כיסא ולא השתמשה בו ורוצה שאתן לה קבלה כאילו היא קנתה

זה מה שכתבה לי:

אני קיבלתי מענק מהחברה לסולידריות חברתית, ואחד מהדברים שהם אישרו לי הוא כיסא משרדי.
לאחר מעשה הבנתי שכרגע אין לי צורך בכיסא, אבל אני צריכה להגיש להם קבלה.
לכן, אם תסכימי להוציא קבלה בשמי, אודה לך מאוד ואשמח שתעדכני אותי.

אשמח לדעת אם מותר

תודה רבה.
ויישר כוח!

תשובה:

שלום וברכה,

אם היא קיבלה זכות לרכישת כסא, מותר לה להביא לך את הזכות שלה, ולכן מותר לה לבקש ממך שאת תרכשי כיסא לעצמך ותמסרי לה את הקבלה שלך.

בהצלחה.

מקורות:

החברה קיבלה הטבה לרכישת כיסא מותר לה להעביר את המתנה שהיא קיבלה, ולכן אם הייתה מקבלת שובר לרכישת כסא מותר לה להעביר או למכור את השובר לאחרים, ומאותה סיבה מותר לה לבקש ממך קבלה והיא תקבל את הכסף, שהרי זה כאילה קיבלה שובר והיא מוכרת לך את השובר.