ספרים המבוססים על מיתולגיה יוונית

שאלה:

שלום הרב, עלתה בכיתתנו שאלה ואשמח שהרב יעזור לנו.
האם מותר לקרוא ספר (פרסי ג'קסון) שמדבר על אלים יווניים ועל המיתולוגיה היוונית? חשוב לציין שהספר רובו ממוצא על ידי המחבר, ורוב הספר אינו לקוח המיתולוגיה היוונית אלא רק מבוסס עליה.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

,אם זה מזכיר את המיתולוגיה היונית וגורם לה שלא תשכח, יש לחשוש שיש בזה משום שם אלוהים אחרים לא ישמע על פיך. אבל אם ההקשר מאוד קלוש ורק מי שבקי מבין והילדים לא מבינים שום דבר כזה, אין סיבה לחשש.