להנפיק קבלה פיקטיבית כדי לקבל החזר

שאלה:

שלום וברכה,
רציתי לשאול:
1. מישהי רוצה שאשלח לה קבלות על טיפול עבור קופת חולים על שם ילד אחר ולא על שם הילדה שמקבלת כאן טיפול- האם זה מותר ?

2. האם מותר לחלק את סכום הטיפול ל-2 בקבלה הנ"ל עם מנת שיביאו לה יותר אחוזים על כל פגישה?

תשובה:

שלום וברכה,

1. אסור להנפיק קבלה על שם ילד אחר שלא קיבל את הטיפול.

2. על פגישה אחת אין להוציא שתי קבלות, אבל יש אפשרות לחלק את הטיפול לשנים ואפילו לעשות הפסקה קצרצרה באמצע הטיפול ולהחשיב את זה כשני מפגשים, ואז יהיה ניתן לכתוב שתי קבלות.

בהצלחה.