התברר שאין ביטוח לרכב

שאלה:

שלום לרבנים ראובן ביקש מאחיו שיאסוף אותו ממקום פלוני -אמר האח בתנאי שתפעיל ביטוח לנהג צעיר .אמר האח הפעלתי תגיע לקחת אותי בדרך היתה תאונה באשמת הנהג ומתברר שבדיעבד לא היה ביטוח האח לא הפעיל נכון את המערכת עלות הנזק הנזק 90000 ש"ח . האם האח שאמר שהפעיל ביטוח חייב . לכאורה זה גרמי בשוגג . מה דעת הרבנים . יישר כח

תשובה:

שלום וברכה,

זה גם לא גרמי כיון שזה לא ברי הזיקה ולא עשה בגוף הדבר אלא גרם שלא יהיה לו כיסוי אם ח"ו תהיה תאונה, ולכן אינו חייב לשלם.

בהצלחה.