יולדת שמעבירה לחברה את הזכאות שלה למזון תינוקות

שאלה:

בס"ד
שלום הרב
לכל יולדת מגיעה חבילת "נוטרילון" (אוכל לתינוקות) חינם לניסיון מסופר פארם (הם נותנים קוד ועם הקוד הזה מגיעים לקחת את החבילה).

יש מישהי עם קשיים כלכליים, והתינוק שלה יכול לאכול רק נוטרילון, זה אוכל מיוחד והוא לא יכול לאכול אוכל אחר, הוא גם לא רוצה לינוק.. ואין לה כסף לקנות את זה כל פעם (זה יקר).
אז חברה שלי מארגנת לה אוסף של "נוטרילונים" מכל יולדת שהיא מכירה.
האם הדבר מותר?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

מותר ליולדת לקחת את החבילה מהסופר פארם ולתת לחברה או ליולדת, אין תנאי שמגביל את השימוש לשימוש פרטי, וממילא מותר ליולדת להעביר את החבילה למי שתרצה. וממילא מותר לחברה לאסוף מהרבה יולדות את החבילות ולהעביר ליולדת שצריכה את החבילות.

בהצלחה.