לקח לביתו בטעות חפץ פעוט ממקום מרוחק

שלום לכבוד הרב,
לפני כשבוע הייתי בפעילות, שם יש משחק מסוים (כמו מצא את המטמון) עם חפצים של בעל המקום, היה מוטל עלינו להשתמש ברמזים ולפתור את הבעיה. אני שמרתי רמזים איתי כדי שישמשו אותי לאורך כל המשחק, בסוף המשחק הגעתי הביתה וגיליתי שבטעות לקחתי חפץ מסוים.
החפץ אינו יקר (כמה שקלים), והמקום שבו נעשתה הפעילות רחוק מביתינו. האם עלי להחזיר להם את זה?

תשובה:

שלום רב,

אנו מתנצלים על האיחור במתן התשובה,

מן הדין אינך מחויב להחזיר את החפץ למקום. אתה רשאי לשמור על החפץ ולהחזיר אותו כאשר יזדמן לך להגיע שנית לאותו מקום.

אבל, עדיף להתקשר לבעלי המקום ולבקש מהם רשות שלא להחזיר את החפץ. כך תחסוך גם את הדאגה לשמור על החפץ.

מקורות:

לעניין חיוב השבה במקרה כזה, עיין בעלון המשפט גליון 29 עמוד ה שתלוי במחלוקת הפוסקים.