פתיחת שקית אוכל במספריים בשבת

בס"ד,
האם מותר לפתוח שקית מאכל ( חטיף כזה או אחר ) ע"י מספריים , שפעמים שעושים בהם שימוש לחיתוך דברים במטבח ?

תשובה:

שלום רב

המספריים הם כלי שמלאכתו לאיסור, כיון שהולכים בזה אחר רוב מלאכתו. הכלל הוא, שכאשר יש לאדם כלי של היתר, הוא אינו רשאי להשתמש בכלי שמלאכתו לאיסור, אבל אם אין לו כלי כזה, אינו חייב לחפש אצל שכניו, והוא רשאי להשתמש במספריים.

מקורות:

משנה ברורה סי' שח ס"ק יב.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. האם זה הולך לפי החפץ או לפי השם של החפץ. כלומר מספריים של מטבח שרק חותכים עוף וכדומה. האם זה בסדר. ומה אם זה מספריים שאף פעם לא השתמשו בהם.

  2. גם מספריים של מטבח הם כלי שמלאכתו לאיסור, משום שמשמשים בדרך כלל עוף שהוא מוקצה. גם מספריים שלא השתמשו בהן עדיין הן כלי שמלאכתו לאיסור כיון שהיעוד שלהן הוא כזה.

  3. אז מה אם חותכים משהוא מוקצה? עצם התוצאה )מלאכה). כלומר אה"נ סיר הוא מלאכתו לאיסור כי נעשה איתן מלאכה אסורה. וכן כל הכלים. אבל פה עצם המלאכה היא מותרת כלומר אין איסור מחתך בזה.