אשתי אינה מסכימה להסכם הגירושין שאני רוצה האם יתנו לי היתר לשאת אישה שניה

שלום אני ישראלי שומר מצוות אנחנו היינו גרים ברוסיה התחתנו פה בישראל היא יהודיה יש לה גם אזרחות ישראלית היא סילקה אותי מהבית ברוסיה. יש לנו שני ילדים. היא ואבא שלה רוצים להתגרש והתחילו לאיים עלי ברוסיה שאני יתן גט במהירות אבא שלה קשור לעולם הפשע. אני רציתי שלום בית ניסיתי כל הזמן היא לא רוצה.
אמרתי לה שאני מסכים לתת לה גט יש לי 3 תנאים. 1. שאני יהיה בקשר עם הילדים.
2. שילדים ילמדו בבית הספר וגן יהודים וכשרים. 3. שהם יבואו לפה על חשבוני כמובן פעמים בשנה בזמן חופש.
היא לא מסכימה היא פתחה תיק בערכאות ברוסיה בבית משפט והם נתנו לה גירושים. אז היא אומרת לי שהיא לא צריכה גט מתי שאני ירצה להתחתן אני יתן לה את הגט בתנאים שלה.
שאלות.
1. האם אני יכול לתת גט והסכם גירושים שאני הכנתי אם השלושה תנאים ? שהבית דין יתן לי היתר להתחתן שוב?
2. אם כן אז איך אני עושה את זה ?
אני מודע לקדוש ברוך הוא
תודה לכם שאתם עושים עבודת קודש.

תשובה:

שלום רב,

קשה לי להשיב על כך, צריכים לדעת את הפרטים המלאים. באופן עקרוני אם אתה פונה לבית הדין ובית הדין מתרשם שאין סיבה שלא לקבל את תביעותיך, (שאכן הם נראים סבירים והגיוניים) ובכל זאת האישה עומדת בסירובה שלא לקבל גט, בית הדית יכול לפעול שיתנו לך היתה לשאת אישה אחרת, בהיתר מאה הרבנים. מה שצריך לעשות זה לפנות לבית הדין לפתוח תיק ושם יורו לך כיצד לעשות. לעניות דעתי, כדאי לעשות את בית בבית דין ברוסיה, שם הם יכולים לבדוק טוב יותר את טענותיה של האישה ובכך יחסך זמן יקר וכמובן ישנה אפשרות שבית הדין יצליח לפשר ביניכם.

הרבה הצלחה