סעודה משותפת של גרוש וגרושתו

היי, התגרשתי לפני כמה ימים. יש לנו תינוקת משותפת בת 4 חודשים.
רציתי לדעת בבקשה האם מותר לגרוש שלי לעשות איתנו שבת ביחד?
אנחנו לא נגע ומתקרב אחד לשניה אפילו לא בלחיצת יד.
יש לי ילדה בת 17.5 מנישואים קודמים שלי. כך שהיא עדיין נחשבת כאדם זר לגרוש שלי. היא גרה איתי ועם התינוקת המשותפת. ובמפגש יהיה, הבת שלי תהיה איתנו בבית כל השבת . האם זה אפשרי?

יש לי עוד שאלה.. אם אחרי הגירושין שלנו אנחנו מחליטים לחזור ולחיות ביחד, ואחרי זמן מה החלטתי שאני לא רוצה אותו שוב. ובמהלך הניסיון התנהלנו כזוג נשוי לכל דבר ועניין. אני צריכה ממנו שוב גט? גם אם אני לא ארצה להתחתן לעולם!!
פשוט לא הסתדר אז נפרדנו.

תשובה:

שלום רב,

אסור לקיים כל קשר כזה עם הגרוש. חז"ל אסרו על הקשר הזה. ראי כאן לגבי סעודת שבת משותפת בין גרוש וגרושתו. מחשש שמא יבואו לידי עבירה. את אף פעם לא בטוחה שהעניינים לא יגלשו. "שומר" (כלומר, העובדה שהבת בת ה17 נמצאת שם) אינו מועיל כפי שהוכחנו בתשובה הנ"ל.

לגבי השאלה השניה. כמובן שאסור לקיים כל קשר אישות שלא במסגרת נישואין. בהלכה זה מוגדר כזנות. זוג גרושים שקיים קשר כזה אכן לכאורה האישה חייבת בגט לחומרא לאחר שהם נפרדים. קשה לקבוע הלכה פסוקה בזה בלי לדעת את הפרטים המלאים (שאינם קיימים כמובן בשאלה תאורטית), אבל סביר להניח שהיא תצטרך גט לחומרא.