כלי שמלאכתו לאיסור שאין לו תשמיש של היתר

האם שלט של מזגן נחשב למוקצה מחמת חסרון כיס או כמוקצה מחמת איסור ונפקא מינה אם יהיה מותר להזיזו לצורך מקומו

תשובה:

שלום רב

מסתבר ששלט של מזגן אינו מוקצה מחמת חסרון כיס, לא מדובר בדבר רגיש במיוחד שאדם קובע לו מקום ושומר עליו ביותר, אבל יש לדון מכיוון אחר, כלי שמלאכתו לאיסור שאין לו תשמיש שלך היתר, כתב המשנה ברורה בתחילת סי' שח מכמה פוסקים שדינו כמוקצה מחמת גופו שאסור לטלטלו לצורך גופו ומקומו, כך שאם השעון בשלט אינו מכוון ונמצא שאין לו כל שימוש הגיוני של היתר, יש לחשוש ולאסור לטלטל אותו לצורך גופו ומקומו. אבל אם השעון מכוון וניתן להשתמש בו לצורך זה, הדין כדבריך.

שבת שלום.