איסור הוצאה ואיסור מוקצה

שלום
אטב (אטבים של כלי כתיבה) שמתי עם דף על הספר הלכות
מותר לטלטל לרשות הרבים מקום שיש בו עירוב?
ויש סידור ששמתי דף עם סיכות של שדכן מותר לטלטל לרשות הרבים?

תשובה:

שלום רב

יש לך עירבוב בין שני מושגים שונים: יש בשבת איסור של הוצאה מרשות לרשות, והיינו שאסור להוציא כל חפץ שהוא מרשות הרבים לרשות היחיד או לטלטלו ארבע אמות ברשות הרבים, ולענין זה אין כל הבדל באיזה חפץ מדובר ובלבד שזה אינו מלבוש שעל האדם. וכשיש עירוב דין זה אינו נוהג.

מלבד זאת יש דין נוסף שנקרא מוקצה. והיינו שיש חפצים שאסור לטלטל אותם בשבת, ואין הבדל אם זה רשות היחיד או רשות הרבים, אסור להזיז אותם אפילו מעט. בענין זה יש סוגים שונים של מוקצה ולא כאן המקום לפורטם. דפים שמהודקים בסיכות מהדק אינם מוקצה אלא אם כן הם ריקים, דף ריק הוא מוקצה. האטב הזה אני לא יודע במה מדובר.

בהצלחה.