האם אני צריכה שוב להתגרש?

אני והגרוש שלי התגרשנו לפני בערך 4 שנים לאחר 3 חודשים אחרי הגירושים חזרנו ומאז הבאנו 2 ילדים האם אנחנו צריכים להתגרש שוב?

תשובה:

שלום רב,

ודאי שלא. אינכם צריכים להתגרש. אם אתם ממשיכים ביחד צריך רק לערוך קידושין מחדש כדבעי. אבל אם בכל זאת אתם מחליטים להפרד אתם צריכים לערוך שוב גט לחומרא. איני יודע את הפרטים, יש אפשרות שהגט שאתם זקוקים לו ממש חיוני ואינו רק לחומרא. ויש אפשרות שזו לחומרת איסור אשת איש. אבל לפי השאלה שהייתם חיים תקופה ארוכה כבעל ואישה לאחר הגירושין ודאי שאתם זקוקים לגט אם בכוונתכם להפרד. (ראה שו"ע אבה"ע סי' קמט ובפתחי תשובה).