תביעת מזונות בבית משפט

שלום, רציתי לברר שאלה חשובה: אני פרודה+ילד, נישאנו עם רב שקידש אותנו עם כתובה וחופה כדת, אך הרב לא נוכר ברבנות ולכן ברבנות לא מוכנים שאתגרש דרכם בלי להביא את הרב אליהם, הרב כמובן לא מוכן כי העניין לא חוקי. השאלה שלי היא, האם מותר לי להגיש תביעה למזונות אישה וילד בבית משפט (גירושין נעשה באופן פרטי)?

תשובה:

שלום רב,

ראשית לעצם השאלה האם אפשר להגיש תביעה למזונות (במדה שהבעל אינו מוכן לשלם) בבית המשפט, התשובה היא כמובן שלא, יש איסור ערכאות, ואסור לתבוע בערכאות ללא אישור של בית הדין. תביעה למזונות ניתן להגיש גם דרך בית הדין

אני ממש מתפלא שלא הסכימו לסדר לכם גט ללא שתביאו את הרב המקדש לביה"ד (שלא מוכן לבוא). אני לא יודע היכן חשבתם לערוך גט באופן פרטי, אין כמעט מקומות שניתן לעשות זאת באופן שיהיה ברור שהגט כשר. ובכל אופן, תביעת המזונות אינה בהכרח קשורה לקידושין והגירושין. גם אדם שהביא ילד מחוץ לנישואין חייב לשלם עליו מזונות. בנוסף, לעניות דעתי אתם צריכים לעשות בביה"ד הכרת אבהות עבור הילד.

תתקשרי אלי ואנסה לסייע לכם בעז"ה.  0504163175