אתר אינטרנט בינלאומי בבעלות יהודית לעניין שבת

שלום וברכה,

א. אי"ה בעוד כ -שבועיים / שלושה אתר איטרנט בינלאומי (סוג של רשת חברתית ממוקדת). קהל היעד העיקרי : גויים.
ב. ישנו שירות קידום המוצע בתשלום (שירות יחסית זניח באתר).
ג. האתר הוא בבעלותי המלאה.
ד. בעניין שבת קראתי מספר תשובות כגון :

אתר אינטרנט; הקמתו עבור מחלל שבת – השארתו פתוח בשבת – היענות לפניות שנעשו אליו בשבת

אם צריך לסגור אתר אינטרנט בשבת

נאמר ש :
"…באופן עקרוני אם האתר (הפועל אוטמטית) פונה לכל העולם ורוב הנכנסים לאתר הם נכרים, אין צורך למכור את האתר לנכרי לשבת. אך אם רוב הפעילות על ידי יהודים ואין דרך לסוגרו בשבת, עדיף למוכרו לשבתות לגוי, וישנם כמה דרכים כיצד לעשות זאת, באגרות משה או”ח חלק ד’ סימנים נ”ה – נ”ח כתב כמה שטרות מכירה לגוי, ופירט את סדר עדיפותם, אך אם גם זה אינו אפשרי ניתן בשעת הדחק להשאירו פתוח…."

ה. במקרה שלי, שעיקר הצפי הוא גויים, האם בכדי ליהיות נקי מהשם ומישראל (קרי חסידות), עלי להקים שותפות עם גוי עבור רווחי השבת (בקבלנות ע"פי מה שכתבתם : אגרות משה או”ח חלק ד’ סימנים נ”ה – נ”ח כתב כמה שטרות מכירה לגוי, ופירט את סדר עדיפותם )? או שניתן להשאירו במתכונת הנוכחית ? הן לגבי רווחי השבת, הן לגבי התחזוקה (רובה אוטומאטית ואולי נצטרך גוי מפקח במקרה של נפילה) והן לגבי השארתו פתוח.

בברכה
תשובה:

שלום רב

כפי שציינת מדברינו בעבר, ברור שעדיף למכור לגוי לימי השבת על פי החוזים השונים הנזכרים, במידה וזה לא ניתן יש לסמוך להקל. נתקיים בך שאלת חכם חצי תשובה, הבאת כל מה שכבר כתבנו בענין…

בהצלחה רבה ושיהיה שפע גדול של פרנסה!