יום הולדת ביהדות

בסד
שלום רב
כשאני חוגגת את יום הולדתי בתאריך לועזי אני בעצם נוהגת כמו הגויים ? אין בכך איסור ?
את התאריך העברי אני ודאי יודעת וגם בו אני חוגגת את יום הולדתי. אך כל המשפחה החילונית כולם מתקשרים בתאריך הלועזי (במידה וזה יוצא ביום חול ודאי) אך השאלה שלי היא כיצד לפי ההלכה יש לציין יום הולדת עברי ? להדליק נרות ? מה המנהגים ?
בנוסף רציתי לדעת האם אני יכולה להדליק נרות שבעוגה ואז לבקש משאלה ולכבות את הנרות ?

תשובה:

שלום רב

אין כל משמעות ליום הולדת ביהדות מבחינת החגיגה שבענין, יום ההולדת הוא יום של חשבון הנפש – סיכומה של שנה, וראי כאן מה שכתבנו בזה בהרחבה. אבל לחגו זה תמיד נחמד וטוב ולמה לא… מצויין שאת חוגגת בתאריך העברי, אבל אין כל בעיה לקבל את הברכות בלועזי ממי שמתקשר אליך. המנהג שהזכרת עם המשאלה והעוגה מריח קצת חוקות הגויים וזו סתם אמונה טפלה… מספיק עודה טעימה בלי השלב של המשאלה לאור הנרות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בסד
    הבנתי. אבל אם זה מאוד מקובל אצלינו שמדליקים את הנרות לפי מספר השנים שמלאו לי וואני מכבה אותם בנשיפה האם זה אסור ? מבחינה הלכתית.