מדוע יש מגדולי האומה שאין אנו מכנים אותם בתואר "רב" וכד'

כבוד הרב שלום,

אם אדם כלשהו קורא לרב גדול/תנא קדוש בשמו הפרטי, בלי לחלוק לו כבוד ובלי לקרוא לו הרב / רבי האם זה אסור? האם זה לא זלזול ברבנים? כי זה מרגיש ככה, כאילו מה הרב חבר שלך? לא הבנתי

זאת חוצפה כי זה כבודם של חכמים.

אשמח לקבל תשובה בנושא. תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

היום אנו רגילים שככל שאדם הוא גדול יותר כך אנו מרבים בתארים וכד'. אולם חז"ל כבר אומרים: "גדול מרב רבי גדול מרבי רבן גדול מרבן שמו כמו שמעון הצדיק שמעיה ואבטליון שנקראו כן מרוב מעלתן כדרך הנביאים שאין מכנין אותם" כלומר, ככל שהאדם גדול יותר, כך שמו הולך לפניו ואין צורך להוסיף כל תואר לפני שמו. כמו שאנו מוצאים בנביאים ובגדולי התנאים. וכך גם יש מהאמוראים שנקראו בשמם בלבד, כמו שמואל, אביי, עולא, וכן עוד.