ביאורים במסכת מכות

במסכת למדנו כהן בן הגרושה או החלוצה. וממשמע הדברים כי כהן כשר לחלוטין שהתחתן עם אישה כשרה לחלוטין וחיו והביאו ילדים כשרים לכל דבר והנה בהריון הרביעי או החמישי לא חשוב האישה בהריון מהכהן באופן ודאי ולכל דבר ובחודש החמישי השישי או השביעי או השמיני או התשיעי להריונה הכהן גירש את אשתו כשהיא בהריון עדיין. הבנתי מהגמרא שהנילוד פסול לכהונה .
הרי הזו קיימו מצוות פריה ורביה בהסכמת השניים וכשהיו נשואים לכל דבר , מדוע שהנילוד יהיה  פסול לכהונה . קשה לי מאד עם זה.
מהו הנימוק הלוגי או שמא זו גזירה .
ג.כיצד הגמרא מסכת מכות עוקרת הכתוב האומר " כאשר זמם " וכאן הגמרא מוסיפה ועוקרת הכתוב ואומר כאשר זמם ולא כאשר עשה .
יוצא שגרימת הרג ע"י  עדים זוממים הינה פחות חמורה מעדים זוממים (לפני שהנאשם הוצא להורג) שגמרו להוצאה להרג של נאשם זכאי , כי הרי העדים נמצאו שקרנים ….

תשובה:
שלום רב,
א. במקרה האמור, היילוד כשר לכהונה לכל דבר. רק באופן שכהן נשא גרושה ורק אח"כ נכנסה להיריון ונולד ילד הילד נחשב חלל.
ב. מצוות פריה ורביה אינה קשורה כלל לכשרות הילד. יכול להיות ילד ממזר או חלל, והאבא קיים מצוות פריה ורביה כפי שמבואר בשו"ע אבה"ע סי' א' סעי' ו'.
ג. הלימוד כאשר זמם ולא כאשר עשה, הוא לימוד שדרשו חז"ל. כך קיבלו דור אחרי דור ממשה מסיני. בדיוק כמו בכל הלימודים שיש בתורה. שים לב, בתורה לא כתוב איך מקיימים מצוות סוכה ואיך מקיימים מצוות לולב, שופר, תפילין וכן הלאה. ובכל זאת אתה לא שואל איך הבינו חז"ל ששלשה דפנות בסוה מספיקות לקיום המצווה. אלא ברור, כך למדו חז"ל ואת הלימודים הללו הם קיבלו דור אחרי דור ממשה מסיני.
בהצלחה