מה עושים ביום הולדת?

שלום כבוד הרב :
*האם זה נכון שמי שנולד בשבת הוא:1.לא גלגול נשמה אלא נשמה חדשה?2.הוא גם נפטר בשבת?
*מה חשוב לעשות ביום של יום הולדת?בדכ נסעתי לכותל הפעם זה יוצא לי בשבת ואני לא אוכל.
השאלה שלי מה חשוב לעשות ביום הזה ?
*יש לאחי בר מצווה ורוצים לעשות סרט עם האחים,לא נעים לי להשתתף בסרט כי יקרינו אותו גם לגברים,ואני לא מרגישה בנוח עם זה.האם יש בכך בעיה צניעותית?או שעדיף להשתתף כי אמי מבקשת ממני(המשפחה לא חרדית אז הם לא מבינים שזה קצת בעיה..)
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

1. אינני מבין בגלגולי נשמות אולם למיטב ידיעתי אין היום נשמות חדשות, כמו כן אין לכך כל משמעות לגבינו. בלאו הכי כל נשמה יש לה תפקיד מיוחד ונסיונות מיוחדים לה.

2. אדם שנולד בשבת ימות בהגיע יומו לאו דוקא בשבת.

3. החשוב ביותר הוא לעשות חשבון נפש על השנה החולפת, להודות על העבר ולקבל משהו טוב לעתיד. אין צורך לנסוע לכותל דוקא אבלך אם כך נהגת זה דבר נהדר, אפשר לעשות זאת גם למחרת.

4. תוכלי להופיע בסרט בלבוש צנוע ללא שירה, רק בדיבור, הסרט הוא משפחתי וחשו לשמור על המירקם העדין הזה בכל מה שאינו נוגע לאיסור ממש.

בהצלחה רבה ושנים טובות ומאושרות.