אם מותר לספרדים לאכול במסעדה שהמשגיח מדליק את האש בבוקר והגוי ממשיך לאפות

שלום לכבוד הרבנים
יש אצלנו מאפיה מהדרין שהמשגיח מדליק את התנורים והגוי מכניס את המאפים יש בורקסים גבינה תפוח אדמה קורסונים עוגות אנחנו ספרדים האם מותר לנו לספרדים לאכול שם?
ואם יש חלק מהדברים שהם מותרים?

תשובה:

שלום רב.

הגר"ע יוסף שליט"א בספרו האריך מאוד בענין זה והסיק שהמחמיר בזה תבוא עליו ברכה, אך אין למחות במי שמיקל בזה ויש לו על מה לסמוך. אמנם במאפיה אפשר לכתחילה לאכול את הנאפה בתנורים שהודלקו על ידי הישראל.

מקורות:

לענין בישול במסעדות ראה ביביע אומר חלק ט' סימן ו' באריכות דבריו בזה וביחוה דעת חלק ה' סימן נד. אמנם לענין אפיה בתנור בשולחן ערוך סי' קי"ג סעיף ז' כתב שגם לדעתו בכה"ג אפשר לסמוך על הדלקת הישראל. אמנם בבורקס תפוחי אדמה יש מקום לדון שמבשלים את התפו"א, אך למעשה היום רובם כבר מבושלים.