אם החטאת מכפרת לכהן המשיח

שלום,

בפרשת ויקרא פרק ד מתואר על חטא בשגגה על מצות לאו.
ישנו פרוט על כהן משיח, סנהדרין, נשיא ועם הארץ.
לכהן משיח לא כתוב "וניסלח לו", האם ההלכה היא שכהן משיח לא יכור לכפר (או לכפר לגמרי) על חטא שגגה זה?

כמו כן בפרשייה של הכהן משיח יש פירוט שמימנו לומדים גם על שאר החוטאים, האם מכאן אפשר ללמוד גם עליו שניסלח לו?

האם כהן משיח זה כהן גדול?

ברכה והצלחה.

תשובה:

שלום רב.

כהן משיח הוא כהן גדול, וכתב הרמב"ן בפירושו על התורה (ויקרא ד,ב) וזה לשונו: 'ולא הזכיר בחטאת כהן המשיח "וכפר עליו ונסלח לו" כאשר הזכיר בשאר החוטאים בקהל ובנשיא ובהדיוט, אולי לרוב מעלתו לא יתכפר ונסלח לו לגמרי עד שיתפלל ויתחנן לאלהיו כי מלאך ה' צבאות הוא, וצריך להיותו נקי וטהר ידים', ומבואר שאכן הכהן המשיח צריך להתפלל ולהתחנן כדי שיתכפר לו בגלל רום מעלתו, שלא כמו שאר האנשים.

פסח כשר ושמח.